Jdi na obsah Jdi na menu
 

Co MŮŽOU jíst a co NE

Tady je křeččí jídelníček

 
Může:
 
Semínka:
dýňová, slunečnicová, sezamová,  lněná semínka
 
Ořechy:
vlašské ořechy, lískové ořechy, kešu ořechy,
(všechny ořechy dáváme s mírou a ne moc často)

 
Ovoce:
jablko, hruška, banán, hroznové víno bez pecek, maliny,  jahody
 
Zelenina:
salát, čínská kapusta(zelí), špenát ( v malém množství), mrkev, petržel, celer, červená řepa, červená paprika, rajské jablíčko, okurka, květák, kedlubna, dýně, brokolice, chřest 
 
Živočišné bílkoviny:
mouční červi, vařené vejce, netučný tvaroh, netučný jogurt, netučný sýr, vařené kuřecí maso, vařenou netučnou rybu , Actimel (neochucený), sušené krevetky
 
Sušené ovoce:
sušené jablka, hrušky, rozinky, kokos (pozor sušené ovoce nesmí být sířené)
 
Větve stromů:
  buk, bříza, topol, jasan, javor, vrba, jabloň, ořech, hrušeň
 
Volně rostoucí rostliny:
jetel, pampeliška, vojtěška, kopřiva – spařená , jitrocel
 
Luštěniny:
syrový a vařený hrách, vařené zelené fazolky, sója, čočka
 
Obiloviny:
pšenice, oves, ječmen, žito, pohanka, kukuřice – syrová, vařená, vařená rýže, proso, ječné kroupy
 
Vločky
ovesné, pšeničné, špaldové, žitné, ječné a pohankové vločky
 
Naklíčené obilí a luštěniny
naklíčená pšenice, fazole mungo, čočka, adzuki fazole

Nezapomínejte, že všechno podáváme v přiměřeném množství!

 _________________________________________________________________________
Nesmí:
 
sůl, cukr, koření,
máslo, sádlo
zelí nebo jen občas
mandle
česnek
cibule
pórek
višňové, broskvové a meruňkové pecky
klíčky syrových brambor
churma
salám, klobásy
citrusové ovoce
ananas, kiwi a jiné kyselejší ovoce
syrové těstoviny
šťovík
hřiby
med
větve jehličnatých stromů větve peckovin ( třešeň, višeň, broskev, meruňka, švestka)
všechno horké a příliš studené
potraviny s vysokým obsahem tuku
jadérka z jablek
vodní meloun

 
 

 

Portrét


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< srpen / 2019 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 13345
Měsíc: 196
Den: 12